MOS Praktijkboeken dé geslaagde aanpak voor office-vaardigheden en MOS certificering voor MBO, HBO en werkend Nederland

                   

Samenstelling boeken
De 7 MOS praktijkboeken van Microsoft Office zijn samengesteld uit 80 leereenheden waarin alle eindtermen van  de certificering van Microsoft Office Specialist, Expert of Master worden behandeld. De MOS praktijkboeken geven u de ideale voorbereiding op een MOS examen!

PowerPoint
2013

 Outlook 
2013

 Access
2013

Word
2013

Word Expert
2013

Excel
2013

Excel Expert
2013
Opbouw van de leereenheden
Elke leereenheid is samengesteld uit drie componenten namelijk:
1 Theorie en instructies
2 Digitale omgeving student
3 Digitale omgeving docent

Theorie en instructies
Intro
Met een intro wordt het thema toegelicht dat wordt gebruikt om de opties van de applicatie binnen de werkzaamheden van de beroepspraktijk te plaatsen.

Doelstellingen
Bij de doelstellingen leest u welke werkzaamheden u na het doorlopen van de leereenheid zult beheersen en welke opties u correct kunt toepassen. Daarna volgt een opsomming van de eindtermen die beschreven zijn voor de certificering van Microsoft Office Specialist of Expert een wereldwijd erkend certificaat.

Achtergrondinformatie
Bij elke leereenheid wordt achtergrondinformatie gegeven over het thema en de mogelijkheden/beperkingen die verbonden zijn aan de gebruikte opties. Hiermee is er een directe relatie met de beroepspraktijk.

Visuele instructies
Bij de instructies worden fullcolour afbeeldingen gebruikt om in een oogopslag een optie inzichtelijk  te maken. De nummering die in de afbeeldingenzijn aangebracht worden in de instructiestappen herhaald. De woorden die u op het beeldscherm ziet, zijn vetgedrukt en de woorden die u moet typen cursief.

Extra informatie
In de marge van een pagina staat extra informatie over wat belangrijk is om te onthouden, tips, trucs, opmerkingen, sneltoetsen en achtergrondinformatie.

Instructievideo’s
In de marge van een pagina staat hoe men de instructievideo kan activeren door middel van een QR-code of een bestand.

Praktijkopdrachten
Elke leereenheid wordt afgesloten met praktijkopdrachten. Deze worden gemaakt met summiere aanwijzingen en in de marge van de pagina worden de gebruikte opties genoemd. Het resultaat van de opdracht is te zien in afbeeldingen.

Klik hier voor de digitale omgeving

Klik op de afbeeldingen voor inzage in de leereenheden.